Η Apple επιβραδύνει σκόπιμα τα παλαιότερα μοντέλα iPhone;

ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η μακροχρόνια φημολογία ότι η Apple επιβραδύνει σκοπίμως τα παλαιότερα μοντέλα iPhone, μέσω νέων αναβαθμίσεων λογισμικού προκειμένου να πιέσει τους χρήστες για να αγοράσουν τα τελευταία μοντέλα της, εξετάστηκε από τους Φιλανδούς προγραμματιστές της Futuremark.

Λαμβάνοντας δείγματα από περισσότερα από εκατό χιλιάδες αποτελέσματα μέσω 3DMark benchmark τεστ, για επτά διαφορετικά μοντέλα iPhone σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις του iOS, η Futuremark προσφέρει μια αξιόπιστη εικόνα των δεδομένων καθημερινής απόδοσης για το κάθε μοντέλο iPhone όπως αυτή καταγράφεται με την πάροδο του χρόνου.

Η εφαρμογή συγκριτικής αξιολόγησης (3DMark) εκτελεί μια σειρά απαιτητικών τεστ CPU και GPU. Κάθε τεστ παράγει ένα σύνολο βαθμολογιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύγκριση των συσκευών. Εν προκειμένω, χρησιμοποιήθηκε το τεστ αξιολόγησης Sling Shot Extreme, όπου η υψηλότερη βαθμολογία αντιστοιχεί σε καλύτερη απόδοση.

Η απόδοση της GPU του iPhone 5, του πρώτου smartphone της Apple με τσιπ 64bit, παρέμεινε συνεπής μεταξύ των iOS 9, iOS 10 και iOS 11 με μικρές αυξομειώσεις που εμπίπτουν στα αναμενόμενα περιθώρια απόκλισης.

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη

Last modified: 22 Οκτωβρίου 2017

Αφήστε μια απάντηση