fbpx
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021
Αρχική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η Α.Ε.Σ δημιούργησε ομάδα μόνο με παιδιά και έφηβους

Η Α.Ε.Σ δημιούργησε ομάδα μόνο με παιδιά και έφηβους

Η ομάδα της Α.Ε.Σ όπως είναι γνωστή από τότε που ιδρύθηκε, το 1976, είχε μακρά παρουσία στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Άρτας.

Σταδιακά, τα τελευταία χρόνια, η φυγή πολλών κατοίκων από το χωριό των Σελλάδων για τις μεγαλουπόλεις σε αναζήτηση εργασίας, όπως έχει συμβεί σε αμέτρητα χωριά όλης της Ελλάδας, είχαν ως αποτέλεσμα η ομάδα να αρχίσει να υπολειτουργεί και σταδιακά λόγω έλλειψης παικτών να πάψει τη λειτουργία της.

Τώρα όμως, η Α.Ε.Σ αναγεννιέται.

Και το κάνει με τον πιο εντυπωσιακό και πρωτοποριακό τρόπο που θα μπορούσε να το κάνει μια ομάδα.

Στην ουσία, γράφει ιστορία καθώς τη στιγμή που όλες οι άλλες ομάδες της Άρτας, Α και Β κατηγορίας στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε έμπειρους παίκτες, η Α.Ε.Σ δημιούργησε ομάδα μόνο με παιδιά και έφηβους.

Έκανε κάτι που ουδείς άλλος τόλμησε στο παρελθόν σε όλη την Ήπειρο.

Να δώσει πνοή στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής μας.

Η Αθλητική Ένωση Σελλάδων σε συνεργασία με τις κορυφαίες ακαδημίες ποδοσφαίρου της Άρτας, την ακαδημία PLAY 5×5, ένωσαν τις δυνάμεις τους και χτίζουν έτσι το μέλλον.

Μπορεί να μην υπάρχουν πλέον τόσα πολλά παιδιά στις Σελλάδες ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα μόνο από αυτά, αλλά στο σύλλογο βρήκαν στέγη πολλά παιδιά όχι μόνο από τις Σελλάδες άλλα και από άλλα χωρία.

Έτσι η περιοχή αρχίζει να σφύζει ξανά από ζωή και παιδικές φωνές που βρήκαν στην «κιτρινόμαυρη» ομάδα τον δικό τους μικρό αθλητικό «παράδεισο».

Την ώρα που στον βωμό του ερασιτεχνικού πρωταθλητισμού οι πιτσιρικάδες σε άλλες ομάδες γυαλίζουν τους πάγκους και σταδιακά απογοητεύονται και τα παρατάνε, στις Σελλάδες έχουν βασικό ρόλο.

Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της, για την Β ΕΠΣ Άρτας,αυτό που έδωσε στο Γλυκόριζο κόντρα στην Άρτα 2013, κατέβασε ομάδα με ποδοσφαιριστές ηλικίας 14,15 και 16 ετών.

Σύντομα θα μπουν στην ομάδα και κάποια μεγαλύτερα παιδιά αλλά σε κάθε περίπτωση,η ομάδα θα βασίζεται μόνο σε παιδιά και έφηβους.

Τα αποτελέσματα και ο πρωταθλητισμός σε αυτή τη φάση δεν έχουν σημασία. Σημασία έχει, να μπορούν τα παιδιά να απολαμβάνουν το παιχνίδι,να διασκεδάζουν και να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες.

Η ελπιδοφόρα και πρωτοπόρα κίνηση της Α.Ε Σελλάδων βρήκε θετική ανταπόκριση όχι μόνο από τους Σελλαδίτες αλλά και από όλους τους Αρτινούς που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η νέα ομάδα των Σελλάδων, κυριολεκτικά νέα, σχολιάζεται από όλους με θαυμασμό.

Μακάρι να βρεθούν και άλλοι τοπικοί σύλλογοι να δώσουν ευκαιρίες στα παιδιά. Αρκεί να αντιληφθούν ότι μόνο έτσι θα τα κρατήσουν στον αθλητισμό.

ΠΗΓΗ

Τελευταία Νέα

Ανήλικοι έχουν κάνει επάγγελμα τις κλοπές στην Άρτα

Σχεδόν 15 φορές τον τελευταία ένα χρόνο έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για ανήλικα που έχουν επάγγελμα τις κλοπές στην περιοχή της Άρτας. Οι δικογραφίες είναι σε...

Από την πισίνα της Άρτας στους κορυφαίους του κόσμου – Στηρίξτε την προσπάθεια του τριαθλητή Παναγιώτη Χριστοδουλόπουλου

Στηρίξτε την προσπάθεια του Έλληνα τριαθλητή, Παναγιώτη Χριστοδουλόπουλου να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ironman 70.3 στην Utah. Ένα παιδί από το Αίγιο, που κολυμβητικά, μεγάλωσε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εν μέσω μιας παρατεταμένης περιόδου διαρκώς, δυστυχώς, εντεινόμενου κινδύνου από την πανδημία, τα συνδικάτα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μαζί με την απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων...

Δέκα μαθητές στην Ήπειρο δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους επειδή οι γονείς τους αρνούνται να τηρήσουν τα μέτρα

Δέκα περιπτώσεις παιδιών που από την αρχή του χρόνου δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους λόγω της άρνησης των γονέων να ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα υγειονομικά...