fbpx
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022
Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Γεφύρι της Άρτας εξελίσσεται το έργο Γεωθερμικής αναβάθμισης του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Γεφύρι της Άρτας εξελίσσεται το έργο Γεωθερμικής αναβάθμισης του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Το 1ο δημοτικό Σχολείο Άρτας εντάχθηκε τον Απρίλιο του 2021 στο πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας για γεωθερμική αναβάθμιση.

Αυτό χαροποίησε όλη την σχολική εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων γιατί είναι ένα έργο που θα μείνει παρακαταθήκη στο σχολείο και επιτέλους θα λυθεί το χρόνιο πρόβλημα θέρμανσης. Το έργο ήταν να αρχίσει τον Ιούλιο του 2021 και να παραδοθεί στα τέλη Νοέμβρη του 2021

Έχουμε φθάσει στο τέλος όμως του 2021, και ακόμα συζητάμε για το πότε θα γίνει το έργο

ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ του Συλλόγου μας είναι η πραγματοποίηση του έργου και όχι η απένταξη αυτού

Ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή λοιπόν και από τις τεχνικές υπηρεσίες της, αφού το έργο δεν πραγματοποιήθηκε στην ώρα του, να πάρει παράταση για το καλοκαίρι, γιατί θεωρούμε επικίνδυνο να στηθεί ένα εργοτάξιο στον προαύλιο χώρο του σχολείου κατά την σχολική χρονιά. Μιλάμε για 13 γεωτρήσεις . Και κατά την άποψή μας είναι αδιανόητο να κυκλοφορούν παιδιά ηλικίας έξι έως δώδεκα χρονών γύρω από ένα εργοτάξιο, γιατί ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί.

Συναντήσαμε όμως τοίχος από τον Δήμαρχο της πόλης μας. Ο οποίος αρνούνταν να ζητήσει παράταση από την Διαχειριστή Υπηρεσία ,χωρίς όμως να μας εξηγεί τους λόγους.

Με ενέργειες όλων των μελών του ΔΣ και με παρεμβάσεις της προέδρου και της γραμματέα του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων, σε φορείς, που στάθηκαν αλληλέγγυοι στο δίκαιο αίτημα μας, καταφέραμε να πάρουμε ως ΔΣ την παράταση που ζητούσαμε, πιστεύοντας ότι έτσι θα λυνόταν το πρόβλημα.

Δυστυχώς όμως το τοίχος υψώθηκε πιο ισχυρό απέναντί μας, με έναν Δήμαρχο να μας εκβιάζει ,λέγοντάς μας ότι το έργο θα χαθεί και υπεύθυνος για αυτό θα είναι ο Σύλλογος μας.

Έφθασε στο σημείο να μας λέει με ύφος αυτοκράτορα στην τελευταία μας συνάντηση ότι αφού δεν θέλετε το έργο θα το πάρω για το Δημαρχείο.

Δεν έκανε διάλογο μαζί μας ,δεν δέχτηκε να ακούσει τις απόψεις μας τις προτάσεις μας . Απλά αποχώρησε, απίστευτα εκνευρισμένος, που κάποιος φορέας τόλμησε να φέρει αντίρρηση στα λεγόμενά του.

Και επειδή πλέον η παράταση είναι εφικτή και δεν είχε που να στηρίξει τα λεγόμενά του, έριξε το μπαλάκι στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ότι δε θέλει το έργο.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ λοιπόν τη θέση μας ότι φυσικά και είμαστε ΥΠΕΡ του έργου , και αφού η παράταση είναι εφικτή , ζητάμε από τον Δήμαρχο να αλλάξει στάση να συνεργαστεί , και να μη φέρετε τόσο αλαζονικά.

 

Για το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1του Δημοτικού Σχολείου Άρτας

 

Η πρόεδρος                                    Η γραμματέας

Αλέκα Παπαχρήστου                          Αγλαΐα Νάτσικα

Τελευταία Νέα

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για την ΑΕ Δόξας-Πύρρου

Επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος της Α' ΕΣΚΑΒΔΕ, θα έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, έπειτα από 1,5 μήνα αγωνιστικής απραξίας. Η ΑΕ Δόξας-Πύρρου Άρτας, θα υποδεχθεί τον...

ΠΕ Άρτας – Επιστολή προς Επιμελητήριο Άρτας για την πιστοποίηση του ακτινιδίου

Απαντητική επιστολή απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς σε σχετική επιστολή – αίτημα του Επιμελητηρίου Άρτας, με την οποία ζητείται η συνδρομή της...

Τρία σχολικά τμήματα σε αναστολή στην Άρτα

Τη δεύτερη εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων, τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στα σχολεία της Ηπείρου είναι κατά πολύ λιγότερα. Το ίδιο ισχύει και...

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη – Αναγνωρίστηκε και δεύτερο πρόσωπο από την 24χρονη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης που κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη. Η κοπέλα αναγνώρισε και δεύτερο άτομο ενώ ο...