fbpx
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Επιμένει η Άρτα για το Πρότυπο Πάρκο

Επιμένει η Άρτα για το Πρότυπο Πάρκο

Εν αναμονή των αποφάσεων της συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου στην Άρτα, ο Δήμος Αρταίων και το Επιμελητήριο Άρτας συνδιοργάνωσαν ειδική συνάντηση εργασίας για το θέμα.

Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς για την πορεία της διεκδίκησης και να σχηματιστεί ένα «μέτωπο συμφωνίας και ευαισθητοποίησης», απ’ όλους όσους θεωρούν ότι το Πάρκο θα συνδράμει στην τοπική ανάπτυξη της Άρτας και του Νομού ευρύτερα.

Σημειώνεται, πως η νέα αυτή συνάντηση έρχεται ως συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών που είχε λάβει ο Δήμος Αρταίων για το θέμα, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (συνεδριάσεις 6, 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου) και επιστολές στα αρμόδια Υπουργεία και φορείς.

Στην συνάντηση, ο Δήμαρχος Αρταίων αφού ευχαρίστησε όσους τίμησαν την πρόσκληση και παρευρέθηκαν, επανέλαβε την πάγια θέση του για την άμεση λειτουργία του Πάρκου, τονίζοντας ότι «εμείς ως Δήμος έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έχουμε κινητοποιηθεί, έχουμε προσκαλέσει όλους τους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής – από την Περιφέρεια Ηπείρου μέχρι τους Βουλευτές του Νομού – να κινητοποιηθούν και εκείνοι και να πάρουν θέση, ακριβώς γιατί πιστεύουμε ότι στα μεγάλα θέματα του τόπου μας δεν περισσεύει κανείς».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ξεκαθάρισε «πως δεν μπορεί να είναι κάποιοι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου στην περίπτωση που η πρόταση για το Αγροδιατροφικό Πάρκο ναυαγήσει. Η αποστροφή αυτή εξάλλου του Δημάρχου, απαντά στην πρόσφατη δήλωση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Τρ. Αλμπάνη, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι υπάρχει σαφής αλληλοεπικάλυψη μεταξύ του Αγροδιατροφικού Πάρκου του Πανεπιστημίου της Άρτας και του Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου και ως εκ τούτου απαιτείται πολιτική βούληση, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες.

«Εμείς αυτή την πολιτική βούληση την έχουμε και την αποδεικνύουμε, αλλά δεν μπορούμε μόνοι μας να χειριστούμε το θέμα της αλληλοεπικάλυψης του αντικειμένου του Αγροδιατροφικού Πάρκου», ενώ για άλλη μια φορά επανάλαβε την διαθεσιμότητα του Δήμου να συνδράμει σε όσες κινήσεις θα υποβοηθήσουν το εγχείρημά αυτό.

Τέλος, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ομόφωνα στην αναγκαιότητα της λειτουργίας του Αγροδιατροφικού Πάρκου στην Άρτα, καθώς και αντιπροσωπεία να παραστεί στην αυριανή (25/8) συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ, Χρήστος Γκόκας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, Γιώργος Ζάψας, ο Αντιδήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Νίκος Τζουμάκας, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Ν. Άρτας, Βαγγέλης Χρηστάκης, η οργανωτική γραμματέας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, Μαρία Γκουβά, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Αλιφτήρας, ο καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής, Γιώργος Μαγκλάρας, ο πρόεδρος του συλλόγου «Αγκαλιά», Αλέκος Γεωργοδήμος, ο πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «ο Σκουφάς», Νίκος Μπανταλούκας, το μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «ο Μακρυγιάννης», Ιουλία Καραπέτση, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Άρτας, Αλέξανδρος Παναγής, ο π. βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Τσίρκας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας – Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού, Σωτήρης Χρηστούλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Κώστας Ζέρβας και επιχειρηματίες της περιοχής.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας για έβδομη συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των...

Τα νέα έργα που προγραμματίζει για το 2023 ο Δήμος Ιωαννιτών

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το πρόγραμμα έργων για το 2023. Το πρόγραμμα εκτός από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής υπερψήφισαν...

Η διαρκής ενεργειακή – και όχι μόνο – κρίση της Ευρώπης

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα. Φαινομενικά τα πράγματα δείχνουν καλύτερα σε σχέση με ορισμένες αρχικές προβλέψεις. Το φυσικό αέριο παραλαβής στην αρχή...

Έρευνα για τις εκλογές στις Περιφέρειες – Η εικόνα στην Ήπειρο

Σκληρή μάχη θα δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας .Τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει ο AIRETOS.GR...