fbpx
Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Εντυπωσιακό το Run Greece των Ιωαννίνων, νίκησε και τη βροχή

Εντυπωσιακό το Run Greece των Ιωαννίνων, νίκησε και τη βροχή

Με εντυπωσιακή συμμετοχή, πάνω από 3 χιλιάδων δρομέων όλων των ηλικιών, με πανελλαδικά ρεκόρ, θέαμα και ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ του αθλητισμού και του υγιεινού τρόπου ζωής, ολοκληρώθηκε το Run Greece των Ιωαννίνων.

Μοναδικές στιγμές αθλητικής άμιλλας, συμμετοχής και εθελοντισμού έζησε η πόλη των Ιωαννίνων χθες το πρωί. Το Run Greece πήρε εκκίνηση στις 10 το πρωί με τον αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων και έδειξε από τις πρώτες στιγμές ότι η αθλητική αυτή διοργάνωση που γίνεται για πέμπτη χρονιά όχι μόνο έχει γίνει θεσμός για την πόλη, αλλά έχει αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία.
Με την ενθάρρυνση των θεατών οι αθλητές έκαναν τη διπλή διαδρομή μέσα στην πόλη, δίνοντας εντυπωσιακές εικόνες για μία ακόμα φορά στο πανελλαδικό κοινό και ολοκλήρωσαν τον αγώνα μέσα σε κλίμα ικανοποίησης και επιβράβευσης των προσπαθειών όλων.

Πρώτος στον αγώνα των ανδρών ήταν ο Σταύρος Γκίνης και πρώτη στον αγώνα των γυναικών η Σόνια Τσεκίνη ενώ και οι δύο δήλωσαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τον αγώνα των Ιωαννίνων καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει και την επόμενη χρονιά.
Το δεύτερο μισό του αγώνα έγινε υπό βροχή, κάτι όμως που όχι απλώς δεν πτόησε τους δρομείς, αλλά έδωσε ακόμα περισσότερο χρώμα και θέαμα. Η εκκίνηση του αγώνα των 5 χιλιομέτρων ήταν εντυπωσιακή αφού ένα ποτάμι από αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών ξεχύθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ αμέσως μετά ολοκληρώθηκε και ο αγώνας των παιδιών, κι αυτός με εκατοντάδες συμμετοχές.

Πολύ ανταγωνιστικό το φινάλε του αγώνα των 5 χιλιομέτρων βρήκε νικητή στους άντρες τον Χρήστο Καλλία με ρεκόρ και νικήτρια στις γυναίκες τη Δήμητρα Τσαλοκώστα για να ολοκληρωθεί το αγωνιστικό μέρος με τις απονομές των μεταλλίων και σε αυτούς τους αγώνες.

Περισσότεροι από 3 χιλιάδες άνθρωποι, συμμετείχαν στους αγώνες του Run Greece των Ιωαννίνων, που διοργάνωσε για μία ακόμα χρονιά ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών και τη χορηγική υποστήριξη της WIND
Μεγάλη και σημαντική ήταν η συμμετοχή των εθελοντών, ενώ σε υψηλό οργανωτικό επίπεδο κινήθηκε η διοργάνωση συνολικά. Για τη σημασία του αγώνα μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Παπαχρήστου και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Θανάσης Ράπτης.

Καθοριστική για την επιτυχία του αγώνα ήταν η στήριξη που είχε από το μεγάλο χορηγό, την WIND. Στον ιδιαίτερο φιλανθρωπικό ρόλο του αγώνα, αλλά και την υποστήριξη και διάδοση των αξιών του αθλητισμού αναφέρθηκε με δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της WIND Βασίλης Καλούδης.
Η WIND φέτος, στο πλαίσιο του RunGreece, στήριξε το σημαντικό έργο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων με τη τελετή απονομής της επιταγής στήριξης να κλείνει την εκδήλωση με μηνύματα ιδιαίτερου συμβολισμού.

Στη σελίδα του αγώνα www.run-greece.gr έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα των αγώνων των 10 και 5 χλμ

 

 

 

 

 

 

Πηγή

 

Τελευταία Νέα

9 Μάη-Η ημέρα που παραδόθηκαν οι ναζί

Η 9η Μάη είναι η ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, η ημέρα που ηττήθηκε ο ναζισμός και η Ευρώπη βγήκε στο φως της ειρήνης από...

Κέρματα των 100 δραχμών με το αστέρι της Βεργίνας-Πόσο πωλούνται

Μοσχοπουλιούνται για τους συλλέκτες, οι δραχμές που έχουν απομείνει ως αναμνηστικά μιας άλλης οικονομικής εποχής στα συρτάρια των Ελλήνων. Σε ιστοσελίδα αγγελιών γίνεται πραγματικό παζάρι...

Ανοίγουν αθλητικές Ακαδημίες και κολυμβητήρια – Αναμονή για τα γυμναστήρια

Κατατέθηκε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού το πλήρες πλάνο για την επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Συγκεκριμένα, από τις 10 Μαΐου ξεκινούν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα (ομαδικά...

Έκδοση του Γ. Λαγού στην Ελλάδα αποφάσισε η βελγική δικαιοσύνη

Το Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που αφορά στον Ιωάννη Λαγό «κηρύχθηκε εκτελέσιμο», όπως αποφάσισε το προδικαστικό τμήμα του φλαμανδόφωνου πρωτοδικείου των Βρυξελλών. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε...