fbpx
Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Αγαπητοί γονείς και αγαπημένα μας παιδιά,

 

ελπίζουμε και ευχόμαστε να είστε όλοι καλά μετά από την πρωτοφανή πανδημία που δεν έπληξε μόνο την Ελλάδα αλλά την παγκόσμια κοινότητα.

Την 10η Μαρτίου, παραμονή της πολιούχου μας Αγίας Θεοδώρας, διακόπηκε η λειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών με κυβερνητική εντολή. Και πράγματι κανείς και καμμιά μας δεν παραβίασε αυτή την εντολή.

Και ασφαλώς οι συνάδελφοι – ιδιοκτήτες ΚΞΓ – δεν αδιαφόρησαν για τους μαθητές τους. Πολύ σύντομα στράφηκαν στην ψηφιακή τεχνολογία προκειμένου να διατηρήσουν την επαφή με τους μαθητές. Κάποιοι εξακολούθησαν τα μαθήματα μέσω του διαδικτύου κυρίως με τα μεγαλύτερα παιδιά, κάποιοι έστελναν υλικό μέσα από εκπαιδευτικές πλατφόρμες ενώ άλλοι συνδύασαν τις νέες μεθοδολογίες προς όφελος των μαθητών.

Μετά λοιπόν από περίπου 3 μήνες κοινωνικής απομόνωσης και μεγάλης προσπάθειας εκ μέρους όλων μας, αρχίσαμε ήδη να κοιτάζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Μετά τις υποδείξεις των ειδικών, η Υπουργός Παιδείας έδωσε την άδεια στα Κέντρα ξένων γλωσσών να ανοίξουν στις 18 Μαΐου για να υποδεχθούν τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου έχοντας εξασφαλίσει όλες τις υγειονομικές συνθήκες που έχει θέσει ο ΕΟΔΥ. Όλα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών των μελών μας έχουν απολυμάνει και διαμορφώσει τους χώρους τους ανάλογα ώστε να εξασφαλίσουν την απόλυτη υγιεινή στα σχολεία τους, πρακτική που εφαρμόζουν πάντα.

Και έφθασε η ώρα να επιστρέψουν τα παιδιά του Δημοτικού στα θρανία μας την Δευτέρα 1η Ιουνίου και να γεμίσουν γέλια και φωνές οι αίθουσες μας. Περιμένουμε με χαρά τα μικρά μας για να ολοκληρώσουμε την ύλη της τάξης τους.

Βέβαια, λόγω της καραντίνας και των μέτρων πρόληψης έπρεπε να ακυρώσουμε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας Spelling Bee, Τουρνουά Ποδοσφαίρου & Δραστηριοτήτων, Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, Green Day Picnic.

Δεν πειράζει, η επόμενη σχολική χρονιά θα είναι πιο γεμάτη και πιο πετυχημένη!

 

Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Συντάξεις Απριλίου : Ξεκίνησε η πληρωμή

Από σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, το απόγευμα ξεκίνησαν από τον e-ΕΦΚΑ οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τον Απρίλιο. Όπως γίνεται κάθε μήνα,...

Δικαιοσύνη και ασφάλεια χωρίς ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας δεν γίνεται

Ενόψει των εκλογών ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που η κυβέρνηση προσπαθεί επιμελώς να κρύψει κάτω από το χαλί είναι εκείνο της δημόσιας υγείας...

Η PALSO Άρτας διοργανώνει την 17η Πανηπειρωτική Έκθεση Ξενόγλωσσου Διδακτικού Βιβλίου

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας διοργανώνει την 17η Πανηπειρωτική Έκθεση Ξενόγλωσσου Διδακτικού Βιβλίου & Εποπτικών Μέσων την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στο Επιμελητηριακό...

Τι δήλωσε ο CEO του TikTok στο Κογκρέσο σχετικά με τους δεσμούς της εφαρμογής με την Κίνα και την ασφάλεια των εφήβων

Στην πρώτη του ακρόαση στο Κογκρέσο, ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok, Shou Chew, προσπάθησε να υποβαθμίσει τους δεσμούς του TikTok με την Κίνα και τη μητρική...