fbpx
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ένα ακόμη αναπτυξιακό συνέδριο για την Ήπειρο - Η Κυβέρνηση για δύο...

Ένα ακόμη αναπτυξιακό συνέδριο για την Ήπειρο – Η Κυβέρνηση για δύο μέρες στα Iωάννινα

Έναν ευρύ κύκλο επαφών και συζητήσεων με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του Νομού Ιωαννίνων ολοκλήρωσε κλιμάκιο του Πρωθυπουργικού Γραφείου εν όψει του αναπτυξιακού συνεδρίου που θα γίνει στις 23 και 24 Οκτωβρίου.

Το συνέδριο διοργανώνει η Κυβέρνηση με την Περιφέρεια Ηπείρου και θα φέρει στα Γιάννινα τον Πρωθυπουργό, δεκαπέντε υπουργούς, δεκάδες υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς.

Όπως ανέφερε στην διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Νίκος Σκορίνης, επικεφαλής κλιμακίου του πρωθυπουργικού γραφείου, πρόκειται για μία διοργάνωση που αποσκοπεί στην ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών, των θεσμικών και παραγωγικών φορέων του τόπου, στην προσπάθεια εκπόνησης ενός νέου εθνικού σχεδίου ανάπτυξης της χώρας μας.

Η Ήπειρος, τόπος πλούσιος σε φυσικό πλούτο και ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορεί να συνεχίσει να καταγράφεται στις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης, ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του.

“Η Κυβέρνησή μας, έχει βάλει τρεις στόχους: να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια και την οικονομική επιτροπεία, να οδηγηθούμε σε αυτή την έξοδο από την κρίση των τελευταίων επτά χρόνων με την κοινωνία όρθια και να ξαναδημιουργήσουμε, να παράξουμε εθνικό πλούτο πάνω σε στέρεες βάσεις και όχι σε σαθρά οικοδομήματα τα οποία, σε μια επόμενη δύσκολη στιγμή, θα καταρρεύσουν. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία όλων των κοινωνικών δυνάμεων είναι εκείνη που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για την χώρας μας”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σκορίνης.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Βουλγαράκης, που μετείχε στο κλιμάκιο του πρωθυπουργικού γραφείου, σημείωσε ότι το σημαντικότερο πλεονέκτημα της Ηπείρου είναι το ανθρώπινο δυναμικό της.

«Πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι, οι νέοι Ηπειρώτες, είναι εκείνοι με τους οποίους πρέπει να συνδιαμορφώσουμε το αναπτυξιακό σχέδιο αυτού του τόπου για την επόμενη μέρα», ανέφερε.

Τα στελέχη του Πρωθυπουργικού γραφείου βρέθηκαν για τρείς ημέρες στα Ιωάννινα και πραγματοποίησαν έναν ευρύ κύκλο επαφών και συζητήσεων με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του Νομού Ιωαννίνων.

Έγιναν περισσότερες από 40 συναντήσεις. Μεταξύ των άλλων συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τους Δημάρχους του Νομού.

Επίσης με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου, τις Διοικήσεις όλων των Επιμελητηρίων, τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων της πόλης, τις διοικήσεις προνοιακών δομών της περιοχής, τους εκπροσώπους κτηνοτρόφων, αγροτών, παραγωγών, μελισσοκόμων, τη διοίκηση της Γαλακτοκομικής σχολής και του Ινστιτούτου Γάλακτος, τη διοίκηση του Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, τις διοικήσεις των Φορέων Διαχείρισης, τη διοίκηση της Ένωσης ξενοδόχων, καθώς και αρκετούς υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται στη διαδικασία της ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου.

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Η Ιστορία έχει πρόσωπο – Μορφές του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα από τον Βέλγο διπλωμάτη Benjamin Mary

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής) η παρουσίαση της έκδοσης «Η Ιστορία έχει πρόσωπο - Μορφές του...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ της ΕΦΕΕΑΦ στις 2/12 για το MyData

Η Ένωση Φοροτεχνικών Άρτας – Φιλιππιάδας κοντά στις ανάγκες και αγωνίες όλων των συναδέλφων διοργανώνει επίκαιρο επιμορφωτικό σεμινάριο την Πέμπτη 2/12/2021 στις 15:00 στην...

Αυστραλία: Η χώρα απέκτησε το πρώτο δικό της mRNA εμβόλιο

Αυστραλοί επιστήμονες ανέπτυξαν το πρώτο mRNA εμβόλιο της χώρας, το οποίο ελπίζουν ότι μπορεί να προσαρμοστεί κατάλληλα, ώστε να προστατεύει από νέες παραλλαγές του κορωνοϊού όπως...

Έπεσε τμήμα του εξωτερικού τοίχου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ήμερων και των προβλημάτων, που προκάλεσαν, είχαν ως αποτέλεσμα να καταπέσει τμήμα του εξωτερικού τοίχου του 9ουΔημοτικού Σχολείου. Με...