fbpx
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ευθύνες στην Περιφέρεια για τις καταστροφές στον Λούρο από τη Δημοτική Αρχή...

Ευθύνες στην Περιφέρεια για τις καταστροφές στον Λούρο από τη Δημοτική Αρχή Πρέβεζας

Το μπαλάκι στην Περιφέρεια πέταξε η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας για τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Και αυτή τη φορά με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη ο Λούρος και οι γύρω περιοχές κυρίως με την υπερχείλιση του ξεροπόταμου.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία και κατοίκων του Λούρου, που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες, έγιναν πολλές τοποθετήσεις από όλες τις πλευρές.

Σημαντικές αναφορές από δημοτικούς συμβούλους αλλά και από κατοίκους έκαναν λόγο για ακαθάριστο ρέμα εδώ και χρόνια, ενώ όπως σημειώθηκε καμία μέριμνα από πλευράς Δημοτικών Αρχών τα τελευταία χρόνια δεν έχει ληφθεί, παρά τις συνεχείς αναφορές αλλά και προειδοποιήσεις για το συγκεκριμένο ρέμα.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν, το μόνο βάρος που έχει δοθεί είναι στον Καρυδά που διατρέχει την Πρέβεζα ενώ για άλλα ρέματα στην ευρύτερη περιοχή δεν έχουν υπάρξει αντιπλημμυρικά έργα.

Το πρόβλημα που θα προέκυπτε με το συγκεκριμένο ρέμα στον Λούρο φαίνεται πως είχε τεθεί σε γνώση τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της Περιφέρειας, ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση.

Και σίγουρα δεν πρόκειται για ένα απλό ρέμα αλλά για «ποτάμι» το οποίο διατρέχει όλη την ορεινή περιοχή, στο οποίο συγκεντρώθηκαν τελικά μεγάλοι όγκοι νερού τους οποίους στο ύψος του Λούρου δεν μπόρεσε να αντέξει, μιας και είχε γεμίσει και με φερτά υλικά που κατέβαζαν τα ρέματα.

Και στην προσπάθεια της η Δημοτική Αρχή να αποποιηθεί των ευθυνών της, όποιων της αναλογούν, αυτές τις «έκανε πάσα» στην Περιφέρεια επικαλούμενη μάλιστα και υπουργική απόφαση του 2014 για τους έχοντες την ευθύνη καθαρισμού ρεμάτων και ποταμών.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, για να επέμβει ο Δήμος σε συντήρηση και καθαρισμό θα πρέπει να υπάρχει απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης, ενώ επικαλέστηκε υπουργική απόφαση του 2015 προς τις Περιφέρειες για έργα αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινόμενων, συμπληρώνοντας πως οι Δήμοι θα προχωρούσαν σε καθαρισμό μόνο φρεατίων.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος έκανε λόγο για ένα γενικότερο πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει η πολιτεία προσθέτωντας πως πρέπει να υπάρχουν και ανάλογες χρηματοδοτήσεις.

Τα όσα βέβαια ακούστηκαν σε γενικές γραμμές κατά τη συζήτηση σίγουρα προκαλούν ερωτηματικά.

Από την μια η αποστολή εγγράφου, από το καλοκαίρι προς την Π.Ε. Πρέβεζας για τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση της κοίτης του ποταμού προς αποφυγή πλημμηρικών φαινομένων, όταν εδώ και χρόνια σε συγκεκριμένα προβλήματα που παρουσίαζε η κοίτη του ποταμού δεν δόθηκε η απαιτούμενη προσοχή. Από την άλλη έγινε λόγος για κατασκευές που δεν μπορούν να αντέξουν μεγάλους όγκους νερού. Για φρεάτια που είχαν βουλώσει αλλά και για παράνομες ενέργειες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε μέσα σε ασθενοφόρο στην Ηγουμενίτσα

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών προχώρησε σήμερα (15-01-2022) το πρωί στην Ηγουμενίτσα κλιμάκιο αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας...

Δελτίο τύπου της Επιμελητηριακής αλλαγής για τη μη τήρηση συμφωνίας συνδιοίκησης

Τον Δεκέμβριο 2017 οι δύο συνδυασμοί  ''Επιχειρούμε Μαζί '' του κ. Γκολομάζου και  ''Επιμελητηριακή Αλλαγή '' του κ. Χουλιάρα συμφώνησαν να συνδιοικήσουν ,και αναλυτικότερα για 3...

«Συλλυπητήρια Ανακοίνωση» της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας

Η είδηση του απροσδόκητου θανάτου του Υποστράτηγου ε.α. Μαρίνου Γαρνέλη έφερε μεγάλη θλίψη στο προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας. Ο «Στρατηγός Μαρίνος» όπως όλοι...

Έρχονται νέες ηλεκτρικές συσκευές «made in Greece»

Την οριστικοποίηση της συμφωνίας για νέο εργοστάσιο στα Οινόφυτα ανακοίνωσε η PYRAMIS, με τη μετεγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού από το πρώην εργοστάσιο της "Πίτσος"...