fbpx
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ευθύνες στην Περιφέρεια για τις καταστροφές στον Λούρο από τη Δημοτική Αρχή...

Ευθύνες στην Περιφέρεια για τις καταστροφές στον Λούρο από τη Δημοτική Αρχή Πρέβεζας

Το μπαλάκι στην Περιφέρεια πέταξε η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας για τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Και αυτή τη φορά με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη ο Λούρος και οι γύρω περιοχές κυρίως με την υπερχείλιση του ξεροπόταμου.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία και κατοίκων του Λούρου, που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες, έγιναν πολλές τοποθετήσεις από όλες τις πλευρές.

Σημαντικές αναφορές από δημοτικούς συμβούλους αλλά και από κατοίκους έκαναν λόγο για ακαθάριστο ρέμα εδώ και χρόνια, ενώ όπως σημειώθηκε καμία μέριμνα από πλευράς Δημοτικών Αρχών τα τελευταία χρόνια δεν έχει ληφθεί, παρά τις συνεχείς αναφορές αλλά και προειδοποιήσεις για το συγκεκριμένο ρέμα.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν, το μόνο βάρος που έχει δοθεί είναι στον Καρυδά που διατρέχει την Πρέβεζα ενώ για άλλα ρέματα στην ευρύτερη περιοχή δεν έχουν υπάρξει αντιπλημμυρικά έργα.

Το πρόβλημα που θα προέκυπτε με το συγκεκριμένο ρέμα στον Λούρο φαίνεται πως είχε τεθεί σε γνώση τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της Περιφέρειας, ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση.

Και σίγουρα δεν πρόκειται για ένα απλό ρέμα αλλά για «ποτάμι» το οποίο διατρέχει όλη την ορεινή περιοχή, στο οποίο συγκεντρώθηκαν τελικά μεγάλοι όγκοι νερού τους οποίους στο ύψος του Λούρου δεν μπόρεσε να αντέξει, μιας και είχε γεμίσει και με φερτά υλικά που κατέβαζαν τα ρέματα.

Και στην προσπάθεια της η Δημοτική Αρχή να αποποιηθεί των ευθυνών της, όποιων της αναλογούν, αυτές τις «έκανε πάσα» στην Περιφέρεια επικαλούμενη μάλιστα και υπουργική απόφαση του 2014 για τους έχοντες την ευθύνη καθαρισμού ρεμάτων και ποταμών.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, για να επέμβει ο Δήμος σε συντήρηση και καθαρισμό θα πρέπει να υπάρχει απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης, ενώ επικαλέστηκε υπουργική απόφαση του 2015 προς τις Περιφέρειες για έργα αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινόμενων, συμπληρώνοντας πως οι Δήμοι θα προχωρούσαν σε καθαρισμό μόνο φρεατίων.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος έκανε λόγο για ένα γενικότερο πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει η πολιτεία προσθέτωντας πως πρέπει να υπάρχουν και ανάλογες χρηματοδοτήσεις.

Τα όσα βέβαια ακούστηκαν σε γενικές γραμμές κατά τη συζήτηση σίγουρα προκαλούν ερωτηματικά.

Από την μια η αποστολή εγγράφου, από το καλοκαίρι προς την Π.Ε. Πρέβεζας για τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση της κοίτης του ποταμού προς αποφυγή πλημμηρικών φαινομένων, όταν εδώ και χρόνια σε συγκεκριμένα προβλήματα που παρουσίαζε η κοίτη του ποταμού δεν δόθηκε η απαιτούμενη προσοχή. Από την άλλη έγινε λόγος για κατασκευές που δεν μπορούν να αντέξουν μεγάλους όγκους νερού. Για φρεάτια που είχαν βουλώσει αλλά και για παράνομες ενέργειες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Πρέβεζα: Αρχίζει σήμερα το Jazz Festival

Το Preveza Jazz Festival , ο μουσικός θεσμός που φέτος κλείνει 21 χρόνια θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πρέβεζα στις 26,27 και 28 Μαΐου...

Ελλάδα: Αυτά είναι τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Στις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, στο Προεδρικό...

Η Άρτα αποκτά υπαίθριο θέατρο σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή

Ένα νέο πολιτιστικό χώρο για καλοκαιρινές εκδηλώσεις ετοιμάζει η Δημοτική Αρχή που θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε λίγο μόλις διάστημα. Έτσι από τις 10...

Πρέβεζα: Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Νοσοκομείο από τη δωρεά του ιδρύματος “Παύλος Δ. Γιαννακόπουλος”

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας ενημερώνει ότι στα πλαίσια υλοποίησης της εγκεκριμένης δωρεάς του ιδρύματος «ΠΑΥΛΟΣ Δ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» στο Νοσοκομείο , ήδη διενεργούνται προκαταρκτικές...