fbpx
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο στο Δημαρχείο

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο στο Δημαρχείο

Στις 5 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Είναι η ημέρα όπου η Παγκόσμια κοινότητα τιμά όλους τους εθελοντές, οι οποίοι, ανεξάρτητα από την οικονομική και ατομική τους κατάσταση, παρεμβαίνουν προσωπικά, ανάλογα με τις δυνατότητές τους και την κλίση, στο κοινωνικό γίγνεσθαι, προάγοντας την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων τους.

Ακόμα, δίνεται η ευκαιρία σ’ όλους τους εθελοντές να στείλουν μηνύματα αλληλεγγύης, ανιδιοτελούς προσφοράς, ανθρωπιάς, αυξημένης ευαισθησίας, συνεργασίας και πολιτισμού.

Οι Σύλλογοι και φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Π.Ε. Ιωαννίνων και ο Σύλλογος Θαλασσαιμίας Ηπείρου, σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις, συλλόγους και φορείς της πόλης μας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, θα γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, πραγματοποιώντας στην πόλη των Ιωαννίνων ανοιχτή αιμοληψία, λήψη δειγμάτων υποψηφίων δοτών μυελού των οστών και ενημέρωση του κοινού.

Η δράση εντάσσεται και στην Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ με την υποστήριξη της ΒΙΚΟΣ Α.Ε..

Θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016 από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ιωαννίνων (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου).

Με την ευκαιρία αυτή δημιουργήσαμε, με την ουσιαστική υποστήριξη του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, τηλεοπτικό μήνυμα με σκοπό την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Οι εθελοντές, στις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουν σήμερα οι περισσότεροι έλληνες, δε μένουν απαθείς θεατές. Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, με καλύτερη οργάνωση, δυναμώνουν τη συλλογική τους δράση, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και δίνουν λύσεις σε καθημερινά σοβαρά προβλήματα, υποκαθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις την πολιτεία.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας

Να πλαισιώσουν τις εθελοντικές οργανώσεις, να γίνουν ενεργοί πολίτες, να γίνουν εθελοντές, να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Να προσέλθουν το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ιωαννίνων για να διαθέσουν δέκα λεπτά από το χρόνο τους προσφέροντας αίμα, να γίνουν δωρητές μυελού των οστών και να ενημερωθούν.

Τελευταία Νέα

Επιστρέφει το σύστημα επαλήθευσης χρηστών στο Twitter

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Twitter, το σύστημα επαλήθευσης χρηστών θα κάνει την επιστροφή του μέσα στο 2021, αρκετό χρόνο μετά την παύση λειτουργίας του. Για...

Αστεγος 8χρονος άρχισε τη δική του δουλειά και βρήκε ένα σπίτι στη μαμά και την αδερφή του

Ένας 8χρονος από το Λος Άντζελες-που μαζί με την οικογένειά του ζούσαν άστεγοι στην αμερικανική μεγαλούπολη-έβγαλε αρκετά χρήματα από την επιχείρηση με φυτά που...

Χωροθέτηση υποδομών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα στο Δήμο Πρέβεζας

Την υποβολή πρότασης στο Πράσινο Ταμείο για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο) ενέκρινε ομόφωνα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας, ενώ...

Απεργία: Προσαγωγές και πρόστιμα στα Ιωάννινα

Προσαγωγές συνδικαλιστών και έλεγχο των στοιχείων των απεργών, έκανε σύμφωνα με καταγγελίες η αστυνομία στα Γιάννενα. Οι συνδικαλιστές βρέθηκαν εκεί στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, που...