fbpx
Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Δήμο Αρταίων: Δημοπράτηση μελετών για κυκλικό κόμβο στην πλατεία Ζέρβα και Πράσινο...

Δήμο Αρταίων: Δημοπράτηση μελετών για κυκλικό κόμβο στην πλατεία Ζέρβα και Πράσινο Σημείο

Στη δημοπράτηση μελετών για δυο πολύ σημαντικά έργα προχωρά ο Δήμος Αρταίων. Πρόκειται για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην πλατεία Ζέρβα και την κατασκευή του «Πράσινου Σημείου».

Ειδικότερα, η κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην πλατεία Ζέρβα αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα έργα που έχουν τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα από τη Δημοτική Αρχή, καθώς είναι δεδομένο ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίλυση του χρόνιου κυκλοφοριακού προβλήματος της Άρτας, ενώ θα αναβαθμίσει το επίπεδο οδικής ασφάλειας στην περιοχή. Ο κόμβος θα κατασκευαστεί επί της Περιφερειακής Οδού της πόλης στο ύψος της πλατεία Ζέρβα, στην διασταύρωση με την οδό Τζουμέρκων.

Το συνολικό κόστος της μελέτης ανέρχεται σε 27.564,52 και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η 23η Μαρτίου ημέρα Πέμπτη, ενώ η διακήρυξη έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων, www.arta.gr. Με το που ολοκληρωθεί η μελέτη θα δημοπρατηθεί το έργο της κατασκευής του κόμβου, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ (ΣΑΕ Υπουργείου Ανάπτυξης).

Σε ο, τι αφορά το «Πράσινο Σημείο», η κατασκευή του θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου Αρταίων και στην ανάπτυξη πολιτικών φιλικότερων προς το περιβάλλον.

Η υπό ανάθεση σύμβαση αφορά στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την κατασκευή Πράσινου Σημείου στον Δήμο Αρταίων. Το Πράσινο Σημείο είναι ένας οργανωμένος χώρος, όπου ο πολίτης μπορεί να φέρνει ανακυκλώσιμα υλικά, ογκώδη (π.χ. έπιπλα, ΑΗΗΕ), μικρά επικίνδυνα απόβλητα (όπως μπαταρίες, χρώματα, κλπ.), πράσινα απόβλητα και άλλα είδη αποβλήτων. Βασικός σκοπός του Πράσινου Σημείου είναι η διαλογή στην πηγή και ο διαχωρισμός διαφορετικών υλικών και ρευμάτων αποβλήτων, με στόχο: Την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, τη μείωση του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης των αποβλήτων, τη βελτίωση της εμπορευσιμότητας των ανακυκλώσιμων υλικών, τη μείωση των αποβλήτων προς ταφή.

Η σχετική διακήρυξη της δημοπράτησης της μελέτης ωρίμανσης έργων Πράσινου Σημείου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, www.arta.gr, και προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η 20η Μαρτίου, ημέρα Δευτέρα. Το συνολικό κόστος της μελέτης ανέρχεται σε  45.543,97 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται μέσω ΣΑΤΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Πολλές ανοιχτές θέσεις εργασίας στην P&I στα Ιωάννινα

Σε 5 χρόνια λειτουργίας της Γερμανικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας P&I στην Ελλάδα, απασχολούνται ήδη στο κέντρο καινοτομίας στα Ιωάννινα 150 ταλαντούχοι και υψηλής κατάρτισης...

ΑΕΔΠ Άρτας: Νέα νίκη για τους παίδες – Ήττα για τους εφήβους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με νέα νίκη συνέχισε στο πρωτάθλημα η ομάδα παίδων , καθώς επιβλήθηκε της Α.Ε. Δόξας Λευκάδας με 58-26. Με 4 νίκες σε ισάριθμους...

Άρτα: Εξαπάτησε ιδιοκτήτρια επιχείρησης – Απέσπασε σχεδόν 4.000 ευρώ από τον λογαριασμό της

Το πώς άδειασε τον τραπεζικό λογαριασμό ιδιοκτήτριας επιχείρησης στην Άρτα εξιχνίασε η Ασφάλεια, ταυτοποιώντας τα στοιχεία του δράστη που είναι Έλληνας. Ο συγκεκριμένος είχε επικοινωνήσει...

Πανικός στη Χιλή μετά την κατάρρευση μέρος της κερκίδας του γηπέδου της Κόλο Κόλο, δεκάδες τραυματίες

Σοκαριστικές εικόνες στη Χιλή καθώς στην ανοιχτή προπόνηση της Κόλο Κόλο, στο Μονουμεντάλ του Σαντιάγο, κατέρρευσε μέρος της κερκίδας και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν...