fbpx
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Διάσχιση Νότιας Πίνδου από τον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας

Διάσχιση Νότιας Πίνδου από τον Ορειβατικό Σύλλογο Άρτας

Οι τριήμερες διασχίσεις μας στο τέλος του καλοκαιριού είναι πλέον γεγονός. Φέτος ανακαλύπτουμε κάποια από τα πιο απομονωμένα και άγνωστα μέρη της Κεντρικής Πίνδου σε μια τριήμερη διάσχιση που θα αφήσει εποχή. Έχοντας ως αφετηρία το χωριό των Μελισσουργών θα φτάσουμε στο Αρματολικό Τρικάλων μέσα σε τρεις μέρες γεμάτες με εμπειρίες και πανέμορφα τοπία.
Αναλυτικό πρόγραμμα:
Παρασκευή 28 Αυγούστου
Μελισσουργοί – Σκάλα Τσίγα – Κριάκουρας (2.150μ) – Νεράιδα Τρικάλων
Εκκίνηση το πρωί από Άρτα και μετά από περίπου 2 ώρες φτάνουμε στους Μελισσουργούς. Από εκεί κινούμαστε προς την σχετικά άγνωστη αλλά εντυπωσιακή Σκάλα Τσίγα, περνώντας από τη θέση Αεροπλάνο (όπου πριν κάποια χρόνια συνετρίβει αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας) η οποία θα μας οδηγήσει στην προκορφή του Κριάκουρα. Από εδώ κατεβαίνουμε στο χωριό Νεράιδα όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Αν σχηματιστεί ομάδα η κατάβαση μπορεί να γίνει και από την εντυπωσιακή κόψη Κριάκουρα.
Βαθμός Δυσκολίας:  3
Ώρες πορείας: περίπου 10
Σάββατο 29 Αυγούστου
Νεράιδα Τρικάλων – Φούρκα (2.064μ) – Παχτούρι
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας θα ανεβούμε στη Φούρκα, ο όγκος της οποίας αποτελείται από ένα σύμπλεγμα δυσπρόσιτων και εντυπωσιακών κορυφών. Αφού κατακτήσουμε την κορυφή θα κατεβούμε στο χωριό Παχτούρι μέσα από μονοπάτι το οποίο συντηρήθηκε από το Ορειβατικό Τμήμα της ΕΥΔΑΠ.  Διανυκτέρευση στο Παχτούρι.
Βαθμός Δυσκολίας:  3

Ώρες πορείας: περίπου 8

Κυριακή 30 Αυγούστου
Παχτούρι – Τσιγκόρι (1.976μ) -Αρματολικό Τρικάλων
Τελευταία μέρα της διάσχισης και θα κινηθούμε στο σχετικά άγνωστο Τσιγκόρι, του οποίου οι κατάφυτες πλαγιές δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν αδιάφορο με την ομορφιά τους. Θα ανεβούμε από ένα πανέμορφο χτιστό μονοπάτι το οποίο κανένας δεν πρέπει να χάσει. Μετά από περίπου 7 ώρες πορείας φτάνουμε στο Αρματολικό στα Τρίκαλα. Επιστροφή στην Άρτα.
Βαθμός Δυσκολίας:  3
Ώρες πορείας: περίπου 7

Για όποιον το επιθυμεί θα υπάρξει όχημα υποστήριξης που θα μεταφέρει σκηνές καθώς και ένα σάκο με ατομικά είδη. Όλες οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν σε σκηνές.

Αρχηγός: Κίμων Καλιακάτσος (τηλ. 6972241729)

Αναχώρηση:  Παρασκευή πρωί

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ και τον κανονισμό αναβάσεων εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Π.Ε. Άρτας:Για το έτος 2023 τα έργα που θα υλοποιήσει ανέρχονται στα 2 εκ. ευρώ.

Ένας σημαντικός αριθμός τεχνικών έργων εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πρόκειται για έργα που αφορούν κυρίως: έργα συντήρησης οδικού δικτύου αντιπλημμυρικά έργα καθαρισμοί στραγγιστικού-αρδευτικού δικτύου ανάδειξη...

Στις 2 Απριλίου το 2nd Acheron Health Run

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη των αγώνων δρόμου 2nd Acheron Health Run, που οργανώνει ο Δήμος Πάργας και η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης (ΕΕΕΔ) Καναλακίου. Η...

Συνάντηση Δημάρχου Νικολάου Σκουφά με εκπροσώπους της κυβερνητικής επιτροπής κρατικής αρωγής

Τον Δήμο Νικολάου Σκουφά επισκέφτηκαν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, κύριος Μιχάλης Σταυριανουδάκης και η συντονίστρια ενημέρωσης και πληροφόρησης, κυρία Κατερίνα Πατσογιάννη. Τους δύο εκπροσώπους...

Στις 17 Μαΐου η πρώτη πτήση Ιωάννινα-Τελ Αβίβ

Την Τετάρτη 17 Μαΐου θα γίνει η πρώτη πτήση της Aegean, Γιάννενα-Τελ Αβίβ, στις 22.55. Θα είναι η επιστροφή της πρώτης πτήσης από το...