fbpx
Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Χαλκίδα: έξυπνα συστήματα στάθμευσης και φωτισμού

Χαλκίδα: έξυπνα συστήματα στάθμευσης και φωτισμού

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, η Χαλκίδα θα γίνει ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που θα αποκτήσει πιλοτικά «έξυπνα» συστήματα στάθμευσης και φωτισμού, στο όραμα μιας «έξυπνης» και δικτυωμένης πόλης, απόλυτης παρακολούθησης, συμπληρώνουμε εμείς.

Τα δυο πρωτοποριακά συστήματα Smart Parking και Smart Lighting, στοχεύουν, όπως διατείνονται οι κατασκευαστές, στην μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στους δρόμους και στην εξοικονόμηση της απαιτούμενης ενέργειας για την φωταγώγηση της πόλης.

Την υλοποίηση του έργου, έχουν αναλάβει ο Όμιλος ΟΤΕ, η Cisco και οι εταιρείες ΚΑΥΚΑΣ και ΟΤS.

Ειδικοί αισθητήρες θα εγκατασταθούν σε κεντρικά σημεία της Χαλκίδας, συλλέγοντας στοιχεία γύρω από τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης.

Εν συνέχεια θα μεταδίδουν τις πληροφορίες αυτές στην εφαρμογή του συστήματος, την οποία οι χρήστες θα μπορούν να συμβουλεύονται από το smartphone τους.

Φυσικά, αργότερα, τα στοιχεία που θα συλλέγονται θα αφορούν περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τους πολίτες.

Το σύστημα, τώρα, «έξυπνου» φωτισμού για την φωταγώγηση του Δήμου, θα διαθέτει λαμπτήρες LED και θα προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας που θα μεταφράζεται σε μείωση κατά 60% ως προς την κατανάλωση ρεύματος, εναρμονισμένος με την «πράσινη» πολιτική της Νέας Τάξης, η οποία στοχεύει στην δημιουργία «οικολογικών» πόλεων-γκέτο και όλα δείχνουν πως στην Χαλκίδα γίνεται η αρχή.

Τα δεδομένα που θα προκύπτουν από την λειτουργία και των δύο συστημάτων θα συγκεντρώνονται σε Cloud υποδομές και από εκεί θα επικοινωνούν με την ειδική πλατφόρμα διαχείρισης.

Με άλλα λόγια η πόλη θα έχει κέντρο διαχείρισης με τεχνητή νοημοσύνη, η οποία ουσιαστικά θα διοικεί στον τομέα που της αναλογεί και αργότερα γιατί όχι ολόκληρη την πόλη.

Το έργο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017. Πάρα πολύ σύντομα δηλαδή, καθώς υπάρχει «καλή θέληση».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Οικογενειακή τραγωδία στην Πτολεμαΐδα: Σκότωσε την μητέρα του και αυτοκτόνησε

Ο δράστης και αυτόχειρας χρησιμοποίησε καραμπίνα, ενώ φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα στο παρελθόν. Σοκ στην τοπική κοινωνία της Πτολεμαΐδας προκαλεί η είδηση για τη...

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο υψώθηκε στη λίμνη Πλαστήρα

Η, μεγέθους 1.500 τ.μ., σημαία ανυψώθηκε με αερόστατο με σκοπό να αναδειχτεί η μεγαλοσύνη της καρδιάς και της ψυχής του Έλληνα. Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία...

9 Μάη-Η ημέρα που παραδόθηκαν οι ναζί

Η 9η Μάη είναι η ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, η ημέρα που ηττήθηκε ο ναζισμός και η Ευρώπη βγήκε στο φως της ειρήνης από...

Κέρματα των 100 δραχμών με το αστέρι της Βεργίνας-Πόσο πωλούνται

Μοσχοπουλιούνται για τους συλλέκτες, οι δραχμές που έχουν απομείνει ως αναμνηστικά μιας άλλης οικονομικής εποχής στα συρτάρια των Ελλήνων. Σε ιστοσελίδα αγγελιών γίνεται πραγματικό παζάρι...