fbpx
Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Aντιπυρική περίοδος: Επιστολές του Δήμου Αρταίων σε ιδιώτες για καθαρισμό των οικοπέδων...

Aντιπυρική περίοδος: Επιστολές του Δήμου Αρταίων σε ιδιώτες για καθαρισμό των οικοπέδων τους.

Drone από τον Δήμο Αρταίων για την καλύτερη προστασία.

Η νέα αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει (1 Μαΐου) και ο Δήμος Αρταίων, μετά από σχετική διάταξη και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ετοίμασε και απέστειλε επιστολές ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προς τους δημότες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος ενημερώνει τους πολίτες για την νομική τους υποχρέωση να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους από ξερόχορτα, αντικείμενα ή εκρήξιμες ύλες.

Τονίζεται ακόμη, πως τα οικόπεδα πρέπει να παραμείνουν καθαρά μέχρι και την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2022.

Προκειμένου, να περιφρουρηθούν ακόμη καλύτερα οι επίφοβες περιοχές, η ειδική υπηρεσία του Δήμου θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά drone, ώστε να διευκολυνθεί η αυτοψία.

Σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Παντελής Κωλέτσος επισημαίνει πως: «Θέλουμε να ενημερώσουμε και να παρακαλέσουμε τους συνδημότες μας να βοηθήσουν και αυτοί ώστε να έχουμε μια ήσυχη αντιπυρική περίοδο. Ξεκινάμε, λοιπόν, από τα οικόπεδα μας».

Διαδικασία προστίμων από τον Νόμο για τη μη συμμόρφωση

Οι δημότες, οφείλουν να γνωρίζουν επίσης ότι σύμφωνα με τον νόμο, ο Δήμος σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι ιδιωτικά οικόπεδα είναι ακαθάριστα, θα μπορεί να καθαρίζει ο ίδιος το εκάστοτε οικόπεδο, χωρίς να έχει γίνει περαιτέρω ενημέρωση.

Σ’ αυτή την περίπτωση όμως, επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου και βεβαιούται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου προς καθαρισμό {περ 26 υποπ. β’ της παρ Ι του άρθρου 75 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν.3463/2006,Α’114)}.

Ειδικότερα ο καθαρισμός περιλαμβάνει τις εξής εργασίες:

  1. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κτίσματα (τουλάχιστον 3μ.) δημιουργώντας κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  2. Κλάδεμα της κόμης των δέντρων από το έδαφος εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση το ύψος της στηθιαίας διαμέτρου (περίπου 1,50μ.) και το 50% της κόμης τους.
  3. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων εντός των ως άνω χώρων.
  4. Συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Τελευταία Νέα

Σε 5 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα στην Κομοτηνή

Σε πέντε μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης, ο νυν αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων και πρώην Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Κομοτηνής, Γιάννης...

Πρωταθλητές οι ερυθρόλευκοι μετά από ματσάρα

Πρωταθλητής για 36η φορά* στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι μετά από έναν δραματικό σε εξέλιξη τελικό επικράτησαν 14-12 στα πέναλτι (10-10 κ.δ.)...

Γ. Στύλιος: Η γεωχωρική τεχνολογία βασικό εργαλείο για τη μετάβαση στην ευφυή γεωργία

Ως έναν από τους κεντρικούς στόχους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χαρακτήρισε τη μετάβαση στην ευφυή γεωργία, ο υφυπουργός, Γιώργος Στύλιος, κατά τον...

Η νέα λειτουργία των Samsung BeSpoke ψυγείων φέρνει τη φωτογραφία σας στην επιφάνειά τους

Η συγκεκριμένη σειρά ψυγείων γνωρίζουμε ότι δίνει τη δυνατότητα αρθρωτού σχεδιασμού μέσα από μια μεγάλη συλλογή χρωμάτων. Όμως με μια νέα επιλογή και με κόστος...