Aκτινίδιο το φρούτο του φθινοπώρου

ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Aκτινίδιο το φρούτο του φθινοπώρου . Αφού απολαύσαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το καρπούζι, το πεπόνι, τα κεράσια, τα ροδάκινα και τα σταφύλια, καιρός είναι να αλλάξουμε πρόγραμμα και να βάλουμε στη διατροφή μας τα μήλα, τα αχλάδια, τα πορτοκάλια κ.α. Φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο όσους κάνουν δίαιτα, αλλά όλους μας.

Μας δίνουν πολλή ενέργεια, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, συστατικά απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.
Οσον αφορά τις θερμίδες τους θα λέγαμε ότι τα χειμερινά φρούτα είναι πιο «ασφαλή» στη δίαιτα, καθώς είναι πιο μεριδοποιημένα σε σχέση για παράδειγμα με το σταφύλι.

Το φρούτο όμως με τις λιγότερες θερμίδες και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά είναι το ακτινίδιο!
Πλούσιο σε βιταμίνη C, το ακτινίδιο ωφελεί το δέρμα, συμβάλλει σε καλύτερο ύπνο, ωφελεί την καρδιά και περιορίζει τη δυσκοιλιότητα. Τα ακτινίδια είναι τροφή πυκνή σε θρεπτικές ουσίες και χαμηλή σε θερμίδες. Στα πιθανά οφέλη στην υγεία περιλαμβάνονται η υγιής υφή του δέρματος, η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η πρόληψη της καρδιακής νόσου και του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C.

Σε μέτριο μέγεθος περιέχει:
  • Θερμίδες 42
  • Πρωτεΐνες 0.8 γραμμάρια
  • Ολικά λιπαρά: 0.4 γραμμάρια
  • Ίνες: 2.1 γραμμάρια
  • Βιταμίνη C: 64 mg
  • Βιταμίνη A: 3 μικρογραμμάρια
  • Σίδηρο: 0.2 mg
  • Κάλιο: 252 mg
  • Φυλλικό οξύ: 17 μκρογραμμάρια

Το ακτινίδιο επίσης περιέχει βιταμίνη E, χαλκό, βιταμίνη K, χολίνη, μαγνήσιο και φώσφορο.

Πηγή

Last modified: 22 Οκτωβρίου 2018

Αφήστε μια απάντηση