fbpx
Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ:ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ:ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ο σύλλογος φίλων Ιερού βυζαντινού Ναού Αγίας Θεοδώρας Άρτας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του δήμου για προτάσεις αξιοποίησης της παραποτάμιας περιοχής στο Πλαίσιο οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού Aράχθου ιδιαίτερα γιατί μεγάλο μέρος της παραποτάμιας δημοτικής έκτασης είναι εντός ορίων της ενορίας μας και τα γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά.
Όσο αναφορά την αντιπλημμυρική προστασία πιστεύουμε ότι θα πρέπει να εστιάσουν οι αρμόδιοι στην εκτόνωση από την πλευρά στρατοπέδου Παπακώστα και περιμετρικά του Λόφου της Περάνθης με κατασκευή αύλακα και επανένωση με το ποταμό. Οι ανωτέρω πρόταση θα έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα μιας και παράπλευρος που αύλακα θα μπορούσε να γίνει εκμετάλλευση γεια σπορ εστίαση αλλά και για άρδευση του κάμπου. Επισυνάπτουμε δύο αεροφωτογραφίες όπου οι προτάσεις μας φαίνονται με διαφορετικά χρώματα και αριθμούς για να γίνουν κατανοητές.

Πρώτη πρόταση που φαίνεται με το ανοιχτό πράσινο χρώμα και τον αριθμό 7 είναι ο παραποτάμιος πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος με πλακόστρωτο και φωτισμό όπου θα ξεκινάει από το πουρνάρι 2 και θα καταλήγει στο γλυκόριζο με προοπτική να συνεχιστεί στο μέλλον ακόμα πιο μακριά. Με τον αριθμό 1 και κόκκινο χρώμα προτείνουμε την δημιουργία τεχνικής λίμνης μικρού βάθους έως 4 m τα νερά της οποίας θα έχουν συνεχή ανανέωση με εισερχόμενα από το ποτάμι έτσι ώστε να είναι πάντα καθαρή και αστραφτερή και θα χρησιμοποιείται γεια μπάνιο με χωμάτινη πλαζ γύρω-γύρω και για ερασιτεχνική αλιεία.
Στη θέση με το κίτρινο χρώμα και με τον αριθμό 5 θα μπορούσε να γίνει ανοιχτό αμφιθέατρο για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες με προσανατολισμό της κερκίδας οι θεατές να βλέπουν προς το φράγμα Ιμαρέτ και το ποτάμι .

Με το άσπρο χρώμα και τον αριθμό 4 προτείνουμε αθλητική εγκατάσταση με άμμο όπου θα φιλοξενούνται αγώνες beach soccer beach handball και beach volley.

Με το γαλάζιο χρώμα και τους αριθμούς 2 , 3 και 10 προτείνουμε να είναι οι χώροι που θα διατεθούν σε ιδιώτες με μακροχρόνια μίσθωση και συγκεκριμένες δομικές υποχρεώσεις για εστίαση και ξενοδοχειακές μονάδες.

Με το πορτοκαλί χρώμα και τον αριθμό 6 προτείνουμε ζωολογικό πάρκο με αναψυκτήριο.

Με τον αριθμό 8 και κόκκινο χρώμα προτείνουμε κατά τη γνώμη μας το πιο σημαντικό για να γίνουν τα προηγούμενα, ένα φράγμα χαμηλού ύψους Πέτρινο και πρανές από τη μεριά του κάμπου με το οποίο θα συγκρατείται ικανοποιητική ποσότητα νερού από το σημείο μέχρι το φράγμα Ιμαρέτ με σκοπό την αξιοποίηση του ποταμού γεια sport και για όμορφη οπτική εικόνα του γεφυριού μας.

Με το χρώμα γκρι και αριθμό 11 προτείνουμε την πεζοδρόμηση περί τα 200 μέτρα κομματιού του επαρχιακού δρόμου Νεοχωρίου γέφυρας Άρτας και παράκαμψη των οχημάτων που φαίνεται στο χάρτι με το μπλε χρώμα και τον αριθμό 9 μέσω κάμπου στον επαρχιακό δρόμο Κωστακιών – Άρτας με τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση.

Επίσης η αξιοποίηση και της απέναντι πλευράς από Ελεούσα μέχρι Βλαχέρνα με τουλάχιστον τρεις γέφυρες πεζών από το Παραλίμνιο μέχρι το γεφύρι.
Δραστηριότητες όπως πέρασμα του ποταμού με συρματόσχοινο και άλλα extreme sport είναι εφικτά.

Ελπίζουμε σαν σύλλογος να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι σε ιδέες για την τελευταία ευκαιρία της Άρτας για ανάπτυξη που ακούει στο όνομα διευθέτηση και αξιοποίηση της κοίτης του ποταμού.

Τελευταία Νέα

Συντάξεις Απριλίου : Ξεκίνησε η πληρωμή

Από σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, το απόγευμα ξεκίνησαν από τον e-ΕΦΚΑ οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τον Απρίλιο. Όπως γίνεται κάθε μήνα,...

Δικαιοσύνη και ασφάλεια χωρίς ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας δεν γίνεται

Ενόψει των εκλογών ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που η κυβέρνηση προσπαθεί επιμελώς να κρύψει κάτω από το χαλί είναι εκείνο της δημόσιας υγείας...

Η PALSO Άρτας διοργανώνει την 17η Πανηπειρωτική Έκθεση Ξενόγλωσσου Διδακτικού Βιβλίου

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας διοργανώνει την 17η Πανηπειρωτική Έκθεση Ξενόγλωσσου Διδακτικού Βιβλίου & Εποπτικών Μέσων την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στο Επιμελητηριακό...

Τι δήλωσε ο CEO του TikTok στο Κογκρέσο σχετικά με τους δεσμούς της εφαρμογής με την Κίνα και την ασφάλεια των εφήβων

Στην πρώτη του ακρόαση στο Κογκρέσο, ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok, Shou Chew, προσπάθησε να υποβαθμίσει τους δεσμούς του TikTok με την Κίνα και τη μητρική...