fbpx
Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
Αρχική ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Αυξάνεται ο εθισμός στα smartphones - Αύξηση στα κινητά των 1000 ευρώ

Αυξάνεται ο εθισμός στα smartphones – Αύξηση στα κινητά των 1000 ευρώ

Κυριαρχία των smartphones, αύξηση της τιμής και της χρήσης τους, αλλά και περισσότερες ψηφιακές συνδρομές θα επικρατήσουν τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της εταιρίας Deloitte που κάνει προβλέψεις για τους κλάδους της Τεχνολογίας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Τηλεπικοινωνιών.

Οι ερευνητές αντιτίθενται στην άποψη πολλών, ότι η αγορά των smartphones θα πέσει τα επόμενα χρόνια εξαιτίας της αντικατάστασής τους από πιο προηγμένες τεχνολογίες.
Τα smartphones θα συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους για τουλάχιστον πέντε χρόνια με το 90% των ενηλίκων στις ανεπτυγμένες χώρες να έχουν έστω μια συσκευή smartphone. Και το ποσοστό δεν αφορά μόνο τους νέους, καθώς παραμένει υψηλό και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Εκτιμούν ότι το 85% των καταναλωτών ηλικίας 55-75 ετών θα έχουν smartphone.

Προβλέπουν πως μέχρι το 2023, οι χρήστες των «έξυπνων τηλεφώνων» θα επικοινωνούν μέσω αυτών τουλάχιστον 65 φορές την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει μια αύξηση 20% της χρήσης των smartphones συγκριτικά με σήμερα.
Μικρή μείωση της χρήσης τους θα παρατηρηθεί μόνο το 2018 στο 45% των ενηλίκων, καθώς «θα ανησυχήσουν για την εκτεταμένη χρήση των κινητών τους με αποτέλεσμα να το περιορίσουν για λίγο» αναφέρεται στην έρευνα.

«Μέχρι τώρα έχουμε ακούσει πολλούς να αναρωτιούνται αν τα smartphones θα επιβιώσουν στην αγορά ή θα αντικατασταθούν από κάποια άλλη πιο σύγχρονη τεχνολογία. Κατά την άποψή μας η αγορά των smartphones θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.» εξηγεί η Deloitte.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των επιστημόνων, η πώληση των smartphones θα φτάσει τις 1,85 δισεκατομμύρια πωλήσεις το χρόνο, κάτι που σημαίνει ότι 5 εκατομμύρια κινητά πωλούνται την ημέρα.

Tο 90% των ενηλίκων στις ανεπτυγμένες χώρες θα έχουν έστω μια συσκευή smartphone μέχρι το 2023

Εκτός όμως, από την αύξηση των πωλήσεων, θα αυξηθεί και το κόστος. Εκτιμάται ότι μέχρι το 2023 η μέση τιμή των κινητών θα αυξηθεί στα 350 δολάρια.
«Το ενδιαφέρον όμως, βρίσκεται στην πώληση κινητών αξίας πάνω 1000 δολάρια. Παρόλο που ένα χρόνο πριν θεωρούνταν μια παράλογη τιμή, υπολογίζουμε ότι μέχρι το 2023 θα έχουν πωληθεί 180 εκατομμύρια smartphones αξίας περισσότερης από 1000 δολάρια.» εξήγησε η εταιρία Deloitte.

Τα κινητά θα έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα και χωρητικότητα, ενώ το σήμα σταδιακά θα μετατραπεί από 4G σε 5G.
Πιστεύουν ότι σύντομα θα αντικαταστήσουν πολλές καθημερινές λειτουργίες. Για παράδειγμα, το άνοιγμα του αυτοκινήτου ή του σπιτιού θα γίνεται μέσω του κινητού. Το δίπλωμα του αυτοκινήτου και το διαβατήριο θα υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή στο κινητό, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε κάποιες χώρες.
Παράλληλα, η παραδοσιακή προβολή προγραμμάτων στην τηλεόραση θα μειωθεί από τους νέους ηλικίας 18-24 ετών κατά 5-15%.

Εκτιμάται ότι το 25% όλων των επιβατών στα αεροπλάνα, δηλαδή ένα δισεκατομμύριο άτομα, θα προτιμήσουν εταιρίες που δίνουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ κατά τη διάρκεια της πτήσης το 2018.
Κάτι που πιθανότατα θα αλλάξει επίσης τα επόμενα χρόνια, είναι ότι τα smartphones θα μετατραπούν σε ένα χρήσιμο εργαλείο στο χώρο εργασίας. Μέχρι τώρα το κυριότερο εργαλείο των εργαζομένων ήταν ο υπολογιστής και τα laptops. Τα smartphones στα 10 χρόνια ύπαρξής τους, είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο και η σύνδεση παρουσιάζει ακόμη προβλήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη ως βασικό εργαλείο για την εργασία και έχει βοηθητικό ρόλο.
Οι επιχειρήσεις θα εκμεταλλεύονται περισσότερο τις παροχές των smartphones. Οι ζωντανές μεταδόσεις και η ζωντανή κάλυψη μεγάλων γεγονότων, θα αποφέρουν περισσότερα από 545 δις δολάρια σε άμεσα έσοδα το 2018. Το ενδιαφέρον των χρηστών για το ψηφιακό περιεχόμενο θα αυξηθεί, με αποτέλεσμα το 50% των ενηλίκων στις ανεπτυγμένες χώρες να είναι διατεθειμένο να πληρώσει τουλάχιστον δυο ψηφιακές συνδρομές έως το τέλος του 2018. 

Δείτε τις εκτιμήσεις της Deloitte για το μέλλον των smartphones:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Ξανάνοιξε το ιστορικό Green Park στο Πεδίο του Άρεως

Το ιστορικό Green Park στο Πεδίο του Άρεως άνοιξε φέτος ξανά τις πόρτες του, και υπόσχεται δροσερές μέρες και νύχτες κάτω από τα αστέρια....

Αιτήσεις για ετήσια επιχορήγηση Αθλητικών Συλλόγων από τον Δήμο Πάργας

Ο Δήμος Πάργας καλεί τους Αθλητικούς Συλλόγους που έχουν την έδρα τους εντός του Δήμου, να υποβάλουν αίτηση επιχορήγησης , μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022....

Δημοπράτηση αποκατάστασης Ιμαρέτ από την Περιφέρεια Ηπείρου

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου στις 27/6, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης του οθωμανικού τεμένους Ιμαρέτ Άρτας και του περιβάλλοντος χώρου. Το...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΑΡΤΙΝΟΣ ΘΩΜΑΣ ΝΙΚΟΥ

Για 4η συνεχόμενη φορά η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδας κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης καθώς νίκησε την Γερμανία στον τελικό του 9ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος...