67.000 παιδίατροι “απαγορεύουν” σαλάμι και χοτ-ντογκ στα παιδιά

ΥΓΕΙΑ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής έχει στείλει επίσημη προειδοποίηση στους γονείς, σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης χημικών ουσιών στα μεταποιημένα προϊόντα κρέατος. Επιπλέον, η Ακαδημία παρότρυνε τις μέλλουσες μητέρες να τρώνε μια διατροφή που αποτελείται κυρίως από ολόκληρα φρούτα και λαχανικά.

Προσμετρούνται περίπου 67.000 παιδίατροι στην Ακαδημία, οι οποίοι δημοσίευσαν τις νέες κατευθυντήριες γραμμές σε δήλωση συνοδευόμενη από έκθεση στις 23 Ιουλίου 2018. Η έκθεση αυτή επισημαίνει πως μερικές από τις χημικές ουσίες που υπάρχουν σε ορισμένα τρόφιμα μπορούν να παρεμποδίσουν τις φυσικές ορμόνες, να εμποδίσουν την υγιή ανάπτυξη και να σταματήσουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι τα βρέφη και τα παιδιά διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από τα χημικά τροφίμων, επειδή τα συστήματα μεταβολισμού των βασικών οργάνων τους δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί πλήρως. Τα νιτρικά και τα νιτρώδη είναι μερικά από τα χειρότερα χημικά που καταναλώνουμε εκεί έξω. Αυτά εντοπίζονται κυρίως στα προϊόντα μεταποιημένου κρέατος, συμπεριλαμβανομένων των χοτ-ντογκ, του σαλαμιού, του μπέικον και πολλών άλλων τύπων μεταποιημένων κρέατος.

Πριν από λίγα χρόνια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) εξέδωσε μια έκθεση που ταξινομεί τα προϊόντα αυτά ως επικίνδυνα για τον πιθανό κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

Εκτός από αυτές τις χημικές ουσίες που βρίσκονται στα ίδια τα προϊόντα κρέατος, υπάρχουν φθαλικές ενώσεις που βρίσκονται στην πλαστική συσκευασία, οι οποίες είναι επίσης πολύ τοξικές για τον οργανισμό μας και άκρως επικίνδυνες για την υγεία των παιδιών.

Πηγή

Last modified: 7 Οκτωβρίου 2018

Αφήστε μια απάντηση