fbpx
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, 2022
Αρχική ΥΓΕΙΑ Ο συνδυασμός φρούτων και σαλάτας βελτιώνει την υγεία και μειώνει το πάχος

Ο συνδυασμός φρούτων και σαλάτας βελτιώνει την υγεία και μειώνει το πάχος

Ο συνδυασμός φρούτων και σαλάτας βελτιώνει την υγεία και μειώνει το πάχος

Αν τα γεύματά σας αποτελούνται συχνά μόνο από σαλάτες, τότε αξίζει να τα εμπλουτίσετε με κάποια φρούτα. Όχι μόνο θα τις απογειώσετε γευστικά αλλά θα έχετε και πολλά οφέλη για την υγεία σας.

Ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο βρήκαν ότι ένα συστατικό των κόκκινων σταφυλιών και ένα των πορτοκαλιών, όταν συνεργάζονται, έχουν καταπληκτικά αποτελέσματα στην βελτίωση της υγείας των διαβητικών και μειώνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η Τρανς-ρεσβερατρόλη (tRES) είναι μία από τις δύο μορφές της ρεσβερατρόλης που υπάρχει στα κόκκινα σταφύλια. Πολυετείς μελέτες έχουν δείξει ότι καθυστερεί την ανάπτυξη καρδιαγγειακών και νευροεκφυλιστικών προβλημάτων, βελτιώνει τον γλυκαιμικό έλεγχο σε διαβήτες τύπου και αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

Η εσπερετίνη (Hesperetin-HESP) είναι ένα φλαβονοειδές που βρίσκεται στα εσπεριδοειδή και έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο ουσιών είναι εξαιρετικά σπάνιος στην φύση, όταν όμως μελετήθηκαν μαζί φάνηκε να λειτουργούν παράλληλα για να μειώσουν την γλυκόζη στο αίμα, να βελτιώσουν την δράση της ινσουλίνης, και να διατηρήσουν την υγεία των αρτηριών. Δυστυχώς ο συνδυασμός τους και η δοσολογία στην οποία τις χρειάζεται ο οργανισμός, δεν μπορούν να προσληφθούν μόνο από την τροφή. Σε κάθε περίπτωση όμως μπορούμε να έχουμε οφέλη όταν καταναλώνουμε συνδυασμό τροφών που τις περιέχουν.

Τα σταφύλια για παράδειγμα δεν περιέχουν μόνο ρεσβερατρόλη αλλά και κερσετίνη, ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες που μειώνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης και της αύξησης της LDL (κακής) χοληστερόλης. Το κάλιο και οι φυτικές ίνες που περιέχουν κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς.

Τα πορτοκάλια, είναι μια φανταστική πηγή βιταμίνης C, ενός αντιοξειδωτικού που προστατεύει τα κύτταρα από την ζημιά που τους κάνουν οι ελεύθερες ρίζες, και έτσι προστατεύει από τον καρκίνο. Επίσης έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μιας μερίδας εσπεριδοειδών την ημέρα παρέχει 19% μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού. Ταυτόχρονα τα εσπεριδοειδή βοηθούν στην αποφυγή της αύξησης του βάρους και της παχυσαρκίας γιατί δεν περιέχουν λιπαρά, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, και πολλά θρεπτικά στοιχεία.

Προσθέτοντας αυτά τα φρούτα στην σαλάτα σας αφενός την κάνετε πιο γευστική, αφετέρου αυξάνεται κατακόρυφα τα οφέλη που αποκομίζετε για την υγεία σας.

 

 

 

 

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε μέσα σε ασθενοφόρο στην Ηγουμενίτσα

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών προχώρησε σήμερα (15-01-2022) το πρωί στην Ηγουμενίτσα κλιμάκιο αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας...

Δελτίο τύπου της Επιμελητηριακής αλλαγής για τη μη τήρηση συμφωνίας συνδιοίκησης

Τον Δεκέμβριο 2017 οι δύο συνδυασμοί  ''Επιχειρούμε Μαζί '' του κ. Γκολομάζου και  ''Επιμελητηριακή Αλλαγή '' του κ. Χουλιάρα συμφώνησαν να συνδιοικήσουν ,και αναλυτικότερα για 3...

«Συλλυπητήρια Ανακοίνωση» της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας

Η είδηση του απροσδόκητου θανάτου του Υποστράτηγου ε.α. Μαρίνου Γαρνέλη έφερε μεγάλη θλίψη στο προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας. Ο «Στρατηγός Μαρίνος» όπως όλοι...

Έρχονται νέες ηλεκτρικές συσκευές «made in Greece»

Την οριστικοποίηση της συμφωνίας για νέο εργοστάσιο στα Οινόφυτα ανακοίνωσε η PYRAMIS, με τη μετεγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού από το πρώην εργοστάσιο της "Πίτσος"...