fbpx
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑKυπελλούχος Ευρώπης ο Εθνικός

Kυπελλούχος Ευρώπης ο Εθνικός

Στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου επέστρεψε ο Εθνικός. Ο σύλλογος του Πειραιά επικράτησε 14-9 της Ντουναϊσβάρος στον δεύτερο τελικό και κατέκτησε το LEN Trophy.

Αυτός είναι ο δεύτερος ευρωπαϊκός τίτλος για τον Εθνικό μετά το LEN Trophy του 2010 και συνολικά ο 14ος για το ελληνικό πόλο γυναικών.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδανικό για τον Εθνικό. Τα κορίτσια της Αντιγόνης Ρουμπέση κλείδωσαν αμυντικά την Ντουναϊσβάρος και με πλουραλισμό επιθετικά κατάφεραν να χτίσουν από νωρίς διαφορά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Εθνικός προηγήθηκε με 4-0 πριν η Ζίλαγκι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι πετύχει το πρώτο τέρμα της ουγγρικής ομάδας μετά από επτά λεπτά, πριν η Πάρκες διαμορφώσει το 5-1 της πρώτης περιόδου.
Εθνικός - Ντουναϊσβαρος 14-9: Σήκωσε το LEN Trophy η ομάδα του Πειραιά
INTIME SPORTS

Η Ντουναϊσβάρος με την έναρξη της δεύτερης περιόδου μείωσε σε 5-2 με την Γκάρντα, η Ελληνιάδη απάντησε αμέσως, όμως η Ζίλαγκι με δύο διαδοχικά τέρματα έφερε την Ντουναϊσβάρος στο -2 (6-4). Εκεί ήρθε η απάντηση από τα κορίτσια του Εθνικού με την Ιωάννα Χαραλαμπίδη και την Ιωάννου να σκοράρουν διαμορφώνοντας το 8-4 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Εθνικός με όπλο την άμυνά του κυριάρχησε και στην τρίτη περίοδο. Η Τζόνσον κατέβασε ρολά όποτε χρειάστηκε και στην επίθεση τα κορίτσια του συλλόγου του Πειραιά έβρισκαν λύσεις για να μεγαλώσουν κι άλλο τη διαφορά φτάνοντας στο 11-6 της τρίτης περιόδου.

Πλέον, η τελευταία περίοδος είχε μετατραπεί σε τυπική διαδικασία. Η Ντουναϊσβάρος προσπάθησε με πρέσινγκ να μαζέψει τη διαφορά, όμως η αποστολή της ήταν πλέον στα όρια του αδύνατου. Τα κορίτσια του Εθνικού ολοκλήρωσαν τη μεγάλη του νίκη φτάνοντας στο τελικό 14-9.

Εθνικός – Ντουναϊσβάρος 14-9

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 3-3, 3-2, 3-3

Εθνικός: Σωτηρέλη, Ιωάννου 3, Ι. Χαραλαμπίδη 2, Ελληνιάδη 2, Κοντονή 1, Πάρκες 2, Χατζηκυριακάκη, Α. Μπενέκου 3, Ρακιτζή, Σ. Χαραλαμπίδη 2, Ι. Μπενέκου, Μπάκοτς, Τζόνσον.

Ντουναϊσβάρος: Μάτζκο, Ζιλάγκι 3, Σάιμπεν, Γκουρισάτι 2, Χόρβαθ, Μαχιέ 1, Ζαμπό, Γκάρντα 2, Μούκσι 1, Σομογκιβάρι, Παλ, Ζέλακ, Μπούις.

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

Τελευταία Νέα