fbpx
ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΔεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, πήρε νωρίς το προβάδισμα με τον Στέφανο Αθανασιάδη (4′), αλλά με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντέιβι Κλάασεν (45′, 87′) ο Άγιαξ έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε να μείνει πιστός στο δόγμα “ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”, έστω κι αν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν ισοπαλία, επιλέγοντας ακριβώς την ίδια ενδεκάδα. Αντίθετα, ο Πίτερ Μπος προχώρησε σε αλλαγή συστήματος, επιλέγοντας το 3-5-2 και δίνοντας φανέλα βασικού στους Χέικο Βέστερμαν και Γκουντέλι.

Οι παίκτες του Δικεφάλου μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με τον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο Έλληνας επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ολιγωρία των παικτών του Άγιαξ και με κοντινή προβολή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα να αφήσουν ανοιχτούς χώρους, τους οποίους εκμεταλλεύτηκαν οι “ασπρόμαυροι”, αλλά ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιάσπερ Σίλεσεν σε ανεπανάληπτα τετ α τετ.

Τελικά, σε μία ανύποπτη φάση ο “Αίαντας” κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντέιβι Κλάασεν. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Φίρχεφερ σε τράβηγμα του Μαρίν Λέοβατς μέσα στην μεγάλη περιοχή. Παρά την… ψυχρολουσία, οι παίκτες του Ίβιτς μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό έχασαν μία καλή στιγμή με τον Γκάρι Ροντρίγκες.

Εν αντιθέσει με το πρώτο 45λεπτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στο δεύτερο, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να έρχονται με το… σταγονόμετρο. Γι’ αυτό το λόγο, ο Ίβιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιάννη Μυστακίδη, ο οποίος έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα. Μάλιστα, στο 76′ βρέθηκε πολύ κοντά στο να χριστεί σκόρερ, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Σίλεσεν. Ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση, ο Κλάασεν εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Λέοβατς, έκανε το ευθύβολο σουτ, κι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γλύκου, παγώνοντας την Τούμπα.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σακόφ (Kουλούρης 89′), Χαρίσης (Μπίσεσβαρ 84′), Τζάλμα, Ροντρίγκες, (Μυστακίδης 70′), Αθανασιάδης.

Άγιαξ: Σίλεσεν, Τέτε, Φέλτμαν, Ρίντεβαλντ, Κλάασεν, Βέστερμαν, Κασιέρα, Ντόλμπεργκ (Ελ Γκάζι 63′), Φίρχεφερ, Γκουντέλι, Ντάικς.

- Advertisement -

Τελευταία Νέα