fbpx
Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021
Αρχική ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Εκπληκτικές εικόνες από την «βροχή» μετεωριτών των Περσίδων

Εκπληκτικές εικόνες από την «βροχή» μετεωριτών των Περσίδων

Ενώ η νότια ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου είναι όμορφη από μόνη της, έχει δοθεί μία επιπλέον λάμψη, από τους διάττοντες αστέρες που απεικονίζονται σε όλο το Ντέβον.

Οι διάττοντες αστέρες είναι μέρος ενός από τις πιο γνωστές βροχές μετεωριτών – Περσίδες (Perseids) – η οποία έχει εμφανιστεί από τις 17 Ιουλίου, και θα συνεχίσει όλο τον Αύγουστο.

Νέες εικόνες δείχνουν τα αστέρια να βρίσκονται διασκορπισμένα σε διάφορες τοποθεσίες στο Ντέβον, συμπεριλαμβανομένης της Scorhill Stone Circle και Burgh Island.

Η βροχή μετεωριτών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την τοποθεσία σας. Ωστόσο, η καλύτερη στιγμή για να παρακολουθήσετε το φαινόμενο σε εξέλιξη είναι γύρω στα μεσάνυχτα.

ekpliktikes-ikones-persides-pano-inomeno-vasilio

Επειδή μετεωρίτες μπορεί να είναι αρκετά εξασθενημένοι, το καλύτερο είναι να κοιτάξετε σε ένα σκοτεινό ουρανό, απαλλαγμένο από το φεγγαρόφωτο και τον τεχνητό φωτισμό.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μερικά από τα κορυφαία σημεία για να δείτε τη βροχή μετεωριτών περιλαμβάνουν το Galloway Forest Park και το Sherwood Forest.

Η βροχή μετεωριτών εμφανίζεται καθώς η Γη διασχίζει την τροχιά του κομήτη Swift-Tuttle. Τα συντρίμμια από τον κομήτη Swift-Tuttle καθώς εισέρχονται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης με περίπου 130.000 μίλια (210.000 χιλιόμετρα) ανά ώρα, φωτίζουν τον ουρανό με μετεωρίτες που ονομάζουμε Περσίδες.

ekpliktikes-ikones-persides-pano-inomeno-vasilio

Όταν δημιουργούν μία βροχή μετεωριτών που κινείται σε ένα παράλληλο μονοπάτι, και με την ίδια ταχύτητα, φαίνεται να προέρχονται από ένα και μόνο σημείο στον ουρανό για να παρατηρητές στη Γη, που είναι γνωστό ως το ακτινοβόλο.

Οι βροχές μετεωριτών συνήθως παίρνουν το όνομά του από τον αστερισμός που ακτινοβολούν. Για παράδειγμα, η βροχή μετεωριτών των Περσίδες παίρνει το όνομά της επειδή φαίνεται να ακτινοβολεί από τον αστερισμό του Περσέα.

Perseids-meteor

Επειδή οι Περσίδες εμφανίζονται σε παρόμοιο χρονικό διάστημα, με τους Delta Aquarids, μπορεί να προκληθεί σύγχυση προσπαθώντας να καταλάβετε ποια βλέπετε. Ωστόσο, μπορείτε να εντοπίσετε τους μετεωρίτες από τον ακτινοβόλο τους και από ποιο αστερισμό έχουν προέλθει.

Βλέποντας τον ουρανό από το Βόρειο Ημισφαίριο, οι Delta Aquarids θα φαίνεται να προέρχονται από το Νότο, ενώ οι Περσείδες από τα βόρεια. Αντίθετα, στο νότιο ημισφαίριο οι Περσείδες θα προέλθουν από το Βορρά.

Perseids-meteor

Με βάση τα αρχεία, ο κανονικός συντελεστής των Περσίδων είναι 50 έως 75 μετέωρα ανά ώρα, αλλά σύμφωνα με τη NASA, το ποσοστό θα διπλασιαστεί φέτος σε περίπου 150 έως 200 μετέωρα ανά ώρα.

Το φαινόμενο θα κορυφωθεί 12 με 13 Αυγούστου.

– See more at: http://apocalypsejohn.com/ekpliktikes-ikones-vrochi-meteoriton-persidon/#sthash.bp7Dx3EE.dpuf

Τελευταία Νέα

Αστυνομικές πηγές για 32χρονο: ”Ήταν ο Νο1 ύποπτος από την αρχή”

Σχεδόν 40 ημέρες μετά το στυγερό έγκλημα με θύμα την 20χρονη Καρολάιν ο σύζυγός της, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, ομολόγησε το βράδυ της Πέμπτης έπειτα από...

Paris-Istanbul: Η εμβληματική μουσική παράσταση “αποβιβάζεται” στην “Αποβάθρα” του Τρένου στο Ρουφ

Η εμβληματική μουσική παράσταση «Paris-Istanbul» της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, που για τρεις συνεχείς καλλιτεχνικές σεζόν μάγεψε το κοινό με διαρκή sold out...

Βράβευση της Ελλάδας για τον περιορισμό των θανάτων από τροχαία

Το Ευρωπαικό Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών (ETSC)  δημοσιοποίησε σήμερα τον απολογισμό της εντεκαετίας 2010 -2020 στον τομέα Οδική Ασφάλεια στην Ευρώπη. (ΕΔΩ) Οι θάνατοι από...

Πυγμάχος έδειρε χωρίς έλεος τη μητέρα του και χτύπησε με κλομπ αστυνομικό της ΔΙΑΣ

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη προχθές το βράδυ στο Χαλάνδρι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας αλλά κι ενός αστυνομικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας...